Öğretmenler çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırma ve kitap okumalarını teşvik amaçla başlatılan ‘Patikle Başla Kitapla Yaşa Projesi’ ile önemli etkinliklere yapıyor. Öğrencilerin kitap okumalarını sağlıyor.
Projenin Kayseri’deki ayağını yürüten Talas Bahçelievler Şehit Duran Bayram İlkokulu öğretmenlerinden Hatice Acun, Kocasinan Güventürk Anaokulu öğretmenlerinden Necmiye Göncü Yaşar, Melikgazi Şehit Hacı Sait Sönmez Anaokulu öğretmenlerinden Fatma Erdemir ve Selma Yağcı büyük çaba sarf ediyor.
Öğretmenler proje ile ilgili verdikleri bilgilerde, şu ifadelere yer verdi;
“Patiğin her bölgede, yörede kendine has isimle ve modelle çeşitleri vardır. Ayrıca kültürümüzü yansıtan modeller taşır. Büyüklerimiz hediye verecekleri zaman çoğunlukla patik verirlerdi. Bunu hatırlamak bile içimizi ısıtır. Patikte duygu vardır, özlem vardır, sevgi vardır, çoğalmak, paylaşmak vardır. Patik denilince akla ilk gelenlerden biri de bebektir. Bebek ve patik. Patik tersten okununca Kitap olur. İşte Patik’te saydığımız her şeyi Kitap da buluruz. Birisi kelime kelime, birisi ilmek ilmek işlenir. ‘Patikle Başla Kitapla Yaşa’ projesi çocuğun doğumundan itibaren kitapla karşılaşmasının önemini vurgulamak üzere planlanmıştır. Alanının kıymetli isimleri Prof. Dr. Belma Tuğrul, Dr. Nihan Feyman Gök, Dr. Işıl Taş, Birgül Berna Uysal ve Kader Duman’ın kuruculuğunu yaptığı proje Türkiye genelinde 53 il ve 183 ilçede toplam 235 öğretmen tarafından yürütülmektedir. Kayseri ilimizde ise bu projeyi Talas Bahçelievler Şehit Duran Bayram İlkokulu öğretmenlerinden Hatice Acun, Kocasinan Güventürk Anaokulu öğretmenlerinden Necmiye Göncü Yaşar, Melikgazi Şehit Hacı Sait Sönmez Anaokulu öğretmenlerinden Fatma Erdemir ve Selma Yağcı yürütmektedir. Öğretmenlerimiz Etkili Kitap Okuma yöntemleri ile hem velilere hem de çocuklara kitap okuyarak çocuklarda farklı bakış açısı geliştirme, sorgulama, muhakeme becerisi geliştirme, problem çözme,empati kurma ve dil becerisini geliştirerek kendini ifade etme özgürlüğünü kazandırma gibi bir çok alanda destek vermektedirler. Projemizi en kısa zamanda tüm velilerimize iletmek,tanıtmak ve çocuğu bebeklikten itibaren kitapla tanıştırmayı istiyoruz.”